OM MONNE:


MONNE (29) har lenge skrevet egenkomponert musikk om tanker, drømmer og forhåpninger til livet. 

Musikken hennes er preget av melankoli, driv og glede og med sin kraftige stemme, så maler hun både lyse, dype samt mørke landskaper. Gjennom hennes underfundige tekster blir vi også kjent med en musiker og låtskriver full av motsetninger.

MONNE har skrevet musikk siden 13 års alderen, og kom til landsfinalen i UKM hele tre ganger i løpet av ungdomstiden. Men først i 2018 tok hun valget og satset på egen musikk for fullt med albumet «Digging In My Soul» (2019) og andre albumet «Jungle of Emotions» (2021). På begge disse albumene har hun hatt haldenser og spelemanns-prisvinner Geir Sundstøl som produsent og multi-instrumentalist. Med seg har hun også hatt trommeslager Erland Dahlen, Terje Støldal på bass og Markus Linge på gitar 

Jeg vil også trekke fram Monnes unike stemme. Den er meget variert og kan egentlig ikke sammenlignes med noen andres. I tillegg skriver hun besnærende melodier og tekster med en kvalitet som ligger over gjennomsnittet i popmusikken.   
- musikknyheter.no

Nå er hun igjen aktuell med ny musikk. Denne gangen med singelen «Moonbeam», som tar oss inn i en rytmisk og sfærisk stemning, sammen med måne- alver og nymfer. Singelen er innspilt hos spellemannsprisvinner Bendik Brænne, som også er produsent, og låten slippes under selve fullmånen 27. oktober . 2023. Med seg på denne singelen har hun Terje Støldal på bass, Markus Linge på gitar, Mats Raknerud på gitar og Bjørn Einar Hanstveit på perkusjon.

Monne har vært alt annet enn en hemmelighet i Haldens stadig frodige, unge musikkmiljø. Med en markant stemme, bemerkelsesverdige sanger og sceneopptredener som har sjarmert publikum med en blanding av naiv uskyld og intens tilstedeværelse, har Monne sørget for at en stadig voksende fanklubb.

Musikken hennes er annerledes og nær på samme tid, noe som skaper en fin nerve og helhet når vi entrer hennes univers.

«Resultatet er en musikalsk tidsreise som foregår parallelt både fremover og bakover i tid, som om du skulle forvillet deg inn på en folk-klubb i Ringenes Herre, mens den selvkjørende Teslaen venter utenfor». - Tom Skjeklesæter